Webáruházunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Egy kis ínyencség

Egy kis ínyencség

A galambból készült ételek mindig is az úri világ kedvelt csemegéi közé tartoztak. A galamb hús íze és zamata kivételes. Rendkívül értékes, nagy fehérje- és csekély energiatartalma miatt, ugyanakkor könnyen emészthető. Gasztronómiai élvezete miatt ma inkább a különleges ételek közé sorolják.

De ha ennyire jó, akkor miért nem fogyasztjuk olyan rendszeresen, mint a franciák vagy az olaszok?

Ha egy kis ínyencségre vágyunk, próbáljuk ki a töltött galambot Gaál-Ónodi Zsófia receptje alapján.

Összetevők:

  • 3 galamb
  • 4 tojás
  • 2 zsömle
  • 1 májas
  • tej
  • bors
  • zsír

Töltelék

A töltelékhez 3 tojást megfőzünk, 2 zsemlét pedig tejbe áztatunk. A főtt tojásokat és a galambok máját összetörjük villával, hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemléket, a májast, és elkeverünk benne 1 egész tojást. Sóval, borssal fűszerezzük.

 

Sütés

A galambokat megtöltjük, a tepsibe téve forró zsírral meglocsoljuk és 180°-os sütőben letakarva megsütjük. Galambtól függően 1-1,5 óráig sütjük, és 20 perc alatt megpirítjuk.

 

Köret

Bármilyen köretet fogyaszthatunk mellé, de tepsis krumplival a legfinomabb. A zsírját érdemes eltenni a hűtőbe, hiszen nagyon finom pecsenyezsír, mely isteni vacsorára!