Egy kis ínyencség

A galambból készült ételek mindig is az úri világ kedvelt csemegéi közé tartoztak. A galamb hús íze és zamata kivételes. Rendkívül értékes, nagy fehérje- és csekély energiatartalma miatt, ugyanakkor könnyen emészthető. Gasztronómiai élvezete miatt ma inkább a különleges ételek közé sorolják.
De ha ennyire jó, akkor miért nem fogyasztjuk olyan rendszeresen, mint a franciák vagy az olaszok?
Ha egy kis ínyencségre vágyunk, próbáljuk ki a töltött galambot Gaál-Ónodi Zsófia receptje alapján.
Összetevők:
- 3 galamb
- 4 tojás
- 2 zsömle
- 1 májas
- tej
- só
- bors
- zsír
Töltelék
A töltelékhez 3 tojást megfőzünk, 2 zsemlét pedig tejbe áztatunk. A főtt tojásokat és a galambok máját összetörjük villával, hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemléket, a májast, és elkeverünk benne 1 egész tojást. Sóval, borssal fűszerezzük.
Sütés
A galambokat megtöltjük, a tepsibe téve forró zsírral meglocsoljuk és 180°-os sütőben letakarva megsütjük. Galambtól függően 1-1,5 óráig sütjük, és 20 perc alatt megpirítjuk.
Köret
Bármilyen köretet fogyaszthatunk mellé, de tepsis krumplival a legfinomabb. A zsírját érdemes eltenni a hűtőbe, hiszen nagyon finom pecsenyezsír, mely isteni vacsorára!