Menü

Blog

2019. 07. 04. 12:45:26
Főként háztáji állatokkal foglalkozunk, mint a baromfiak, nyúlak, fürjek, esetleg galambok, de jó tudni azt is, hogy bizony biztosítunk termékeket az egzotikus madarak tartásához is. Vannak etetők, itatók, ketrecek, minden amire szüksége lehet egy kezdő vagy akár egy haladó madártartónak is szüksége lehet. Blogbejegyzésünkben néhány egzotikus madarat gyűjtöttünk össze, melyeket akár te is tarthatsz otthon és igyekeztünk pár hasznos információval szolgálni hozzájuk.
2019. 06. 18. 10:14:14
Egekbe szökő hús és tojás árak. Mint sötét árnyak vetülnek ránk a boltok polcairól. De hát mit tehetünk ellene? A megoldás igazából roppant egyszerű, ez pedig a baromfitartás! Ebben a blogbejegyzésben az alapokat igyekszünk leírni és átadni, hogy hasznosítani tudják azt.
2019. 06. 04. 09:41:26
Attól függ, hogyan és milyen célból szeretnénk fürjet tartani. Kis érdekesség, hogy az 1940-es években az oroszok például azért tartottak fürjet, hogy a napi tojás biztosítva legyen. Egy kis ketrecben tartották őket a konyhában. Magyarországon is volt hasonló jelenség. Itthon az erkélyen tartották a fürjet. Az így tartott állatokkal kevesebb a munka, mint a "nagyban" tartott társaikkal. Blogunkban kicsit körbejárjuk a fürj tartás alapjait.
2019. 06. 04. 08:40:58
Egyre többször merül fel témaként beszélgetések során a baromfitartók között, a kártevők elleni harc, védekezés. Sok vásárlótól halljuk, hogy a különféle rágcsálók, ragadozók nagy károkat okoznak, okoztak az állományban. Blogunkban ezt a témakört igyekszünk körbe járni.
2019. 06. 04. 08:18:29
Tojástermelés céljából bizony sokan tartanak otthon tyúkot. Többen tapasztalták már, hogy a "modern" tyúkok sokkal lelkesebben tojnak, mint kotlanak. Erre a problémára nyújt megoldást a keltetőgépek használata. A modern keltetés viszont azzal jár, hogy nyakunkba vesszük a csibék nevelését is, hisz az így keltett csibéket nem lehet "dajkásítani". Most hoztunk néhány hasznos tanácsot azoknak, akik keltetőgépet használnak.
A Royalfarmnál komolyan vesszük az állattartást.

Keresés