Menü

Blog

2019. 10. 08. 11:49:53
Magyarországon egyre népszerűbb az otthoni galambtartás. Beszéljünk a "nagyüzemi" vagy akár a hobbi tartásról, sokan házikedvencnek választják ezt a madárfajtát, de vannak akik a húsuk miatt, mások postagalambnak tenyészik ki őket. Sokszor hallottam már, hogy a galambba úgymond "beleszeret" az ember és már nem is a haszna miatt tartja őket, hanem azért mert jó nézni őket. Jó nézni, ahogy felrepülnek, köröznek az udvar fölött, ahogy landolnak a tetőn. Jó nézni, ahogy esznek, ahogy totyognak, ahogy ülnek a tojáson, ahogy váltják egymást a szülők a tojáson, ahogy etetik a fiókákat, ahogy védik őket. Jó nézni, ahogy felnő a kisgalamb, egyedül kezd enni, majd totyog a tetőn, végül felrepül a többivel. Szeretetre méltó, ahogy élik a kis családi életüket, nagyon fontos számukra a családjuk, a "csapat", hiszen a már pár hete kirepült kisgalambok napokig sehova nem repülnek, amikor a legújabb kicsi, aki 4-5 hetes kijön a tetőre.Ott vannak vele, de nem repülnek egyáltalán, mert a kicsi velük menne és eltévedne. Majd ha úgy érzik, ő is tud már repülni.
2019. 09. 17. 10:35:09
Két féle nyúltartást különböztethetünk meg ma Magyarországon. Az egyik, amikor valaki kedvtelésből, hobbi célból tart otthon nyulat, míg a másik forma, amikor tenyészteni, illetve értékesíteni szeretnék a haszonállatot. Blogbejegyzésünkben erről a témáról fogunk értekezni.
2019. 08. 09. 14:43:09

Nyár. Hőség. A nagy melegben egy jéghideg, hűsítő üdítő ital rögtön enyhít egy kicsit a "szenvedésünkön". Nincsenek ezzel másként az állataink sem. A nagy hőségnek és a kevés hidratációnak köszönhetően könnyen kialakulhat az úgy nevezett hőstressz, aminek sajnos komolyabb következményei is lehetnek. Blogbejegyzésünkben ezt a témakört és az itatók fontosságát járjuk körbe.

2019. 07. 04. 12:45:26
Főként háztáji állatokkal foglalkozunk, mint a baromfiak, nyúlak, fürjek, esetleg galambok, de jó tudni azt is, hogy bizony biztosítunk termékeket az egzotikus madarak tartásához is. Vannak etetők, itatók, ketrecek, minden amire szüksége lehet egy kezdő vagy akár egy haladó madártartónak is szüksége lehet. Blogbejegyzésünkben néhány egzotikus madarat gyűjtöttünk össze, melyeket akár te is tarthatsz otthon és igyekeztünk pár hasznos információval szolgálni hozzájuk.
2019. 06. 18. 10:14:14
Egekbe szökő hús és tojás árak. Mint sötét árnyak vetülnek ránk a boltok polcairól. De hát mit tehetünk ellene? A megoldás igazából roppant egyszerű, ez pedig a baromfitartás! Ebben a blogbejegyzésben az alapokat igyekszünk leírni és átadni, hogy hasznosítani tudják azt.
2019. 06. 04. 09:41:26
Attól függ, hogyan és milyen célból szeretnénk fürjet tartani. Kis érdekesség, hogy az 1940-es években az oroszok például azért tartottak fürjet, hogy a napi tojás biztosítva legyen. Egy kis ketrecben tartották őket a konyhában. Magyarországon is volt hasonló jelenség. Itthon az erkélyen tartották a fürjet. Az így tartott állatokkal kevesebb a munka, mint a "nagyban" tartott társaikkal. Blogunkban kicsit körbejárjuk a fürj tartás alapjait.
2019. 06. 04. 08:40:58
Egyre többször merül fel témaként beszélgetések során a baromfitartók között, a kártevők elleni harc, védekezés. Sok vásárlótól halljuk, hogy a különféle rágcsálók, ragadozók nagy károkat okoznak, okoztak az állományban. Blogunkban ezt a témakört igyekszünk körbe járni.
2019. 06. 04. 08:18:29
Tojástermelés céljából bizony sokan tartanak otthon tyúkot. Többen tapasztalták már, hogy a "modern" tyúkok sokkal lelkesebben tojnak, mint kotlanak. Erre a problémára nyújt megoldást a keltetőgépek használata. A modern keltetés viszont azzal jár, hogy nyakunkba vesszük a csibék nevelését is, hisz az így keltett csibéket nem lehet "dajkásítani". Most hoztunk néhány hasznos tanácsot azoknak, akik keltetőgépet használnak.
A Royalfarmnál komolyan vesszük az állattartást.

Keresés